Den barske buddhist Interviewer: Fredericia Dagblad.


»Du sir’ at du forventer og forlanger respekt men taber, prøv engang at hør’, dine ord har ingen vægt du kan ikke bare kræve, du er ikk’ i børnehave og alt hvad man får her i livet er en gave«

Det er cirka 10 år siden, Anders Matthesen begyndte at opføre sig ordentligt. Eller at PRØVE på at opføre sig ordentligt. Det var samtidig med, at han blev buddhist. Ikke sådan RIGTIG buddhist altså, hvor man bekender sig til troen og går i tempel og mediterer dagligt. Men på en praktisk og filosofisk måde.

– Jeg læser en masse bøger om menneskets sind og psykologi. Det har altid interesseret mig. Og jeg har fundet ud af, at når jeg læser buddhistisk litteratur, føler jeg mig på hjemmebane i forhold til de ting, jeg synes om livet. Den dér karma-lov om, at man får det tilbage, man selv giver ud, det tror jeg meget fuldt og fast på. Men det står der jo også i Bibelen, og det siger de fleste andre religioner… så måske kan man bare sige, at det er en simpel sandhed for mig.

Anders Matthesen – også kaldet Anden – er kendt for at være grov i munden, vildt sjov og hamrende begavet på en meget alternativ måde. Og så er han elsket af en masse børn og unge, men lidt færre voksne, som manden bag »Hva’ snakker du om« og »Terkel i Knibe« og »Jul på Vesterbro«. Nå ja, og »Simon Spies« og »Tal for dig selv« og en masse andet selvfølgelig. Igennem komikken går en alvorlig tråd, som den rastløse Matthesen nu har taget sig tid til at studere nærmere. Resultatet er musik-cd’en »Soevnloes«, som for en gangs skyld ikke er ment for sjov. Anders Matthesen synes nemlig, der er andre rødder end ham, der trænger til at lære at opføre sig ordentligt. Og det budskab får de lige i smasken…

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar