Hvor’ du fra? – Jeg’ fra forstaden

Interviewer: Kasper Foged Rasmussen, KBH Magazin.


Han var rap-kongen af Albertslund, tilbragte det meste af sin skoletid udenfor døren, lavede spas og gøgl og fræsede rundt på en rød Puch Maxi med mærkværdigt kædetræk.

“Hvis jeg er et eller andet sted i Skive, og folk spørger hvor jeg kommer fra, så er det ikke København. Nej, jeg er fra Albertslund. Det er der mine rødder er.”
Anders Matthesen er vokset op i en af de forstæder som er omklamret af fordomme, og som mange ser som kedelige mørke huller hvor tiden står stille, og kun ligusterplanten trives for alvor. Det kor synger Anders Matthesen ikke med på.
“Det er jo svært at vide hvordan det er at vokse op i en forstad hvis man ikke har så meget at sammenligne med. Men det med at komme ind til byen er naturligvis en stor forandring når man er vokset op et sted hvor der ikke er så meget gang i den. Det er jo et andet tempo” siger Anders Matthesen.
Han boede egentlig på Federiksberg, men da hans mor flyttede til Albertslund måtte otteårige Anders flytte med. Han var ikke glad ved tanken, men fandt hurtigt ud af at forstadslivet havde sine fordele.
“I modsætning til min mors meget lille lejlighed på Frederiksberg hvor vi boede oven på en psykopat der ringede til politiet hver gang vi tog et skridt på gulvet, var Albertslund lige med ét lig med kaniner i baghaven og fællesspisning. Det var fedt!” fortæller Matthesen.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar