VICE-interviewet: Anders Matthesen

Udgivet af: Lars Jellestad, VICE.


Danmarks største standup-komiker har “kæmpe noia” over klodens tilstand, og han savner, at politikerne gør noget “funky” – såsom at legalisere stoffer.

På hvilket tidspunkt i dit liv har du været virkelig bange?
Anders Matthesen: Jeg var oppe og ride på elefantryg i Thailand med en meget, meget lille baby. De der mennesker, der styrede elefanterne, de hverken smilede eller noget, og de gjorde ingenting for at give os en hyggelig oplevelse. På et tidspunkt kom der nogle gutter, der ville sælge os sådan nogle plastik-halskæder, og vi turde nærmest ikke at gøre andet end bare at købe dem. Sælgerne kendte elefantfolkene, og de stirrede ondt på os. De var nærmest en slags landevejsrøvere, og på et tidspunkt, jeg ved ikke helt hvornår, går det op for mig, hvor meget på udebane jeg egentlig er, da jeg hænger tre meter oppe i luften på den der arrige elefant og dingler med en baby. Jeg sad fuldstændig krampagtigt og holdt om min søn. Hvorfor fanden blev jeg ikke ved poolen, tænkte jeg.

Afslut denne sætning: Jeg kan blive rigtig hidsig, når…
Jeg bliver afbrudt. Om det så er mine unger eller folk, der ikke kender mig. Det hænder jo, at folk kommer op til mig og siger, hey, må vi ikke lige få et billede sammen med dig, og det er også okay, og det må også godt være midt i, at jeg sidder og spiser på en restaurant, men ikke midt i en sætning. Folk må lige vente, til jeg har talt ud. Førhen accepterede jeg afbrydelserne, men det var min bedste ven, Tue, der en dag fik nok. “Nu har vi fulgtes i 10 år på den her måde, og det er som om, at når nogen stikker hovedet mellem os, så er jeg bare røv og nøgler. Der kan du godt blive bedre til at forsvare, at vi sidder midt i en samtale, og jeg er pissetræt af hele tiden at blive afbrudt af folk udefra,” sagde han. Det gav mig noget at tænke over.

Hvad mener du om legalisering af cannabis?
Det, mener jeg, ville være en god idé. Vi lever i et demokratisk land, og vi skal have lov til selv at bestemme, hvad vi putter i os. Jeg ryger ikke selv cannabis, men har prøvet det og haft nogle dårlige oplevelser, men det tænker jeg handler mere om min psyke. Og jeg har altså haft flere dårlige oplevelser med snaps. Og bragt flere mennesker i fare. Og mig selv. Og mine penge. Og min ære og mit ry. Alkohol er da langt farligere end cannabis. Det er fuldstændig til grin at lave sådan et forbud – endda mod en substans, der har visse lægelige effekter – det handler om ressourcer og at holde nogle mennesker beskæftiget.

Læs hele interviewet her: https://www.vice.com/da/article/nzpdpz/vice-interviewet-anders-matthesen

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar