Skyl julen ned med Anden

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Berlingske, Louise Kidde Sauntved
Bedømmelse: 4 stjerner

Han har publikum i sin hule hånd til sine one-man-shows, han kan skrive, og nu har han også selv instrueret sin roste børnebog »Ternet Ninja« – og søreme om ikke også den er blevet god som film! Anders Matthesen kan nemlig kunsten at være både sjov og skarp, provokerende, men med hjerte, rebelsk, men samtidig bevidst om de fortællinger, han – og alle vi andre -er rundet af. Der er både noget Bjarne Reuter og Ole Lund Kirkegaard over »Ternet Ninja«. Men først og fremmest er der selvfølgelig en hel masse Anders Matthesen. (…)

Men så er der heller ikke mere »klassisk« over historien, der myldrer af skæve indfald og sjove og skarpe oneliners. Og så selvfølgelig ninjaen, der er det bedste af det hele. Det er lykkedes at lave den så realistisk, at det er lige før, man frygter, at den vil hoppe ud af lærredet og ridse én med samurai-sværdet, hvis man griner på det forkerte tidspunkt! Og så er det i øvrigt ret skønt at opleve en filmfortæller, der ikke er bange for at servere nogle af livets mørkere sider – og en solid moralsk opsang.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar