Andens jubilæumsshow: Ren triumf i Royal Arena

Show: ANDEN25
Anmelder: Ekstra Bladet, Henrik Queitsch
Bedømmelse: 5 stjerner

Anders Matthesen fik med sit 25-års jubilæumsshow sat en tyk streg under, at han stadig er en af landets absolut skarpeste komikere. (…) Som sædvanlig langer han ikke bare ud til højre og venstre, men vender i høj grad også skytset ind ad – ikke bare mod sig selv, men også familien må stå for skud. Ironi er godt, men selvironi er endnu bedre. Og grunden til at han kan slippe af sted med at være så nærmest grænseoverskridende grov, er jo, at man aldrig er i tvivl om, at inderst inde er mandens moralske kompas i orden. Der er altid en dybereliggende pointe. Det handler ikke bare om at få folk til at grine, men også til at tænke. Når de to ting går op i en højere enhed, så bliver standup en kunstart. Det er den ofte i Andens tilfælde. Det afsluttende nummer, hvor Matthesen via to marathon-monologer tager den indskrænkede mentale puls på to danske turisters velformulerede fordomme om hinanden, er den mest sublime tour de force, jeg har set på en dansk comedyscene i mange år.

Læs hele anmeldelsen her: https://ekstrabladet.dk/flash/anmeldelser/andens-jubilaeumsshow-ren-triumf-i-royal-arena/7369145?fbclid=IwAR2vz2PCcpLRRmn89vPdLo_lweQ18-zzQ4fNktynwjXEUr9IQOlajuP2OAQ

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar