Anden kommer ikke op å då

Film: Kjeld & Dirch – En Kærlighedshistorie (2011)
Anmelder: BT
Bedømmelse: 4 stjerner

Anders Matthesen som Dirch Passer! Jamen, altså. At han tør! Han gør et forsøg – og det lykkes, netop fordi han slet ikke forsøger at spille rollen som Dirch Passer. Matthesen er sin egen. Og det er godt.
For der er noget ved manden, noget umiddelbart og ægte, der minder om os Dirch. Da Matthesen allerførst i forestillingen ‘Kjeld & Dirch’ stikker et forsigtigt, lille klovnehoved ind gennem fortæppet og kigger på os med store, runde glugger er vi med – ‘Yes, send in the clowns!’ her har vi ham i det kostume, Dirch Passer døde i – lilla klovnekostume.

Den lille mand med den store krave ved bare ikke, at han er død. Han leger med spotlyset, han afsøger overrasket de steder, hvor applausen ligger. Nåh, var det sådan? Denne åbning svæver af poesi…men poesien fordufter, desværre.

Læs anmeldelsen her: http://www.bt.dk/kendte/anden-kommer-ikke-op-aa-daa

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar