Stand-up: Anden på joke

Show: Anden paa coke (2006)
Anmelder: Information
Bedømmelse: 5 stjerner

“Anden dryppede næseblod, i hvert fald på reklamerne på de otte blæretaxaer, der skinnede foran Falconérscenen onsdag aften. Og tilskuerne kunne såmænd også have fået blodet til at rinde i lind strøm ned mod scenen, ikke ved hjælp af forbudte rusmidler, men bare fordi de baskede hænderne mod hinanden:

Sådan et par tusinde unge, der piftede godt igennem… Kådheden smittede også af på teateroutsiderne, som havde ladet sig premierelokke af Andens ego-størrelse på plakaterne – og måske af minder om en langskægget Spies eller en Jul på Vesterbro.

Nå, men så sidder vi dér på rad og række, og så kommer Anden ind på en høj performerskammel med svømmefodsfodpind. Ups, tænker man. Hvad i alverden skal manden stille op med 100 minutter og en fuld sal?

Det tvivler han åbenbart også selv på i begyndelsen, uanset hvor hamrende prof han ellers er. Han flakker i hvert fald rundt i et gammelt jokerepertoire om børnesex og teenagevold, som han prøver at hente hjem med platheder om et drømmepublikum, der ikke bare skriger af grin, men skider af grin…

Men så sker det: Anden ser lyset. Og det gør vi andre så også, ikke mindst takket være Jesper Kongshaugs løgnerlys, der stråler som direkte fra Vildanden. For Anden træder pludselig ind i sin ‘egen’ lejlighed omme bag stand-up-tæppet: Et vidunderligt hi-tech-tjekket samtalekøkken (nå nej, enetalekøkken!) med gråpudsede vægge og storskærm, sådan anden-lige-på-kornet af scenografen Rikke Juellund. […]

Er Anden konge? Ja, og Anden på coke er kogende kongekunst – båret af en egostjerne, der tør se selv Gud i øjnene. Så herfra svømmer fem charmerede troldænder som belønning for Andens is i maven og kniv i replikken, hans selvironiske sofa – og hans evne til at lave nescafé i en opvaskebalje: Rap, rap, rap, rap, rap!”

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar